Uncategorized

Sponsorizari – microintreprinderi

Sponsorizari efectuate de microintreprinderi

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit Legii nr. 32/1994, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive.

Scaderea acestor sume din impozitul datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune formularul 107 „Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private”.

Termene de depunere a Declaratiei informative- formular 107:

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;

b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile in care: – s-a optat pentru trecerea ca platitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel putin 45.000 lei; – s-a iesit din sistem in cursul anului ca urmare a realizarii de venituri mai mari de 1.000,000 euro;

c) pana la data depunerii situatiilor financiare in cazul persoanelor juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, in cursul aceluiasi an in care a inceput lichidarea;

d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

– Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, titlul III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, articolele 42, 48 si 56 completate de OUG 25/2018 si articolul 52;

– Legea 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare;

– Ordinul ANAF 1825/2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 „Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *